Nova campanya de recollida d’aliments per a persones amb dificultats al Baix Llobregat Nord

aEsparreguera.com
07/12/2011

Comparteix
Creu Roja

Després de tres anys d’experiència, l’ABP dels Mossos d’Esquadra de Martorell i la Creu Roja comarcal ja han començat a posar fil a l’agulla per a mostrar també la seva solidaritat en moments complicats com els actuals. No cal passar per alt que la pobresa a Catalunya ja arriba al 20,4%, i ja hi ha gairebé un milió i mig de persones que viuen per sota del seu llindar. La campanya arrenca de la voluntat de Mossos de prendre part en campanyes solidàries.

A tot l’àmbit del Baix Llobregat Nord hi ha 35 punts de recollida diferents, i també hi col•laboren 19 centres docents, entre alumnat, professorat i pares i mares. A Martorell, com a punts de recollida, hi ha la seu de Creu Roja Baix Llobregat Nord (Sant Llorenç d’Hortons, 5). També es poden fer arribar aliments al Complex Educatiu Torrent de Llops (Josep Tarradellas, 11), al Club Social Punt de Trobada (Francesc Riera, 11) i a l’Associació Cultural Renacer Boliviano (Pau Claris, 34). L'objectiu és aconseguir aliments bàsics.

Els aliments que més reclamen Creu Roja i els Mossos són productes de llarga durada com oli, pasta, arròs, sucre, farina, galetes, tonyina i tomàquet. Aliments que aniran destinats a ajudar a les famílies que més ho necessiten. A més d’aliments, en la campanya també es recullen productes relacionats amb la higiene com sabó de cos, sabó de roba, sabó de plats i bolquers.

Durant el procés de recollida d’aliments, Creu Roja del Baix Llobregat Nord emmagatzema els productes i s’encarrega, posteriorment, de la distribució entre les famílies que més ho necessiten, d’acord amb les derivacions proporcionades pels Serveis Socials de cada municipi. La campanya va iniciar-se el passat 26 de novembre, i finalitzarà el 22 de gener.

Un cop acabi estrictament la campanya a finals de gener, la Creu Roja continuarà recollint aliments i capitalitzarà les donacions que es puguin produir a partir d’aquell moment.

També Creu Roja, Caprabo i Eroski organitzen una altra campanya solidària a través de la compra d’un calendari solidari 2012 que ja és a la venda des del 17 de novembre. El calendari val 1 euro i amb això aquestes gran superfícies col•laboren amb aliments, roba, suport psicosocial i inserció laboral a les famílies necessitades. A més per comprar un dels calendaris entrem en el sorteig de 20 lots de Nadal . El sorteig es farà el 21 de desembre.