MARAGALL'11, a punt d'estrenar!

TramaTeatre, Trameta
02/12/2011

Comparteix
MARAGALL'11

Tramateatre finalitzarà l’any al Teatret amb l’espectacle MARAGALL’11, una proposta de creació que parteix d’un seguit de textos poètics i en prosa de l’escriptor Joan Maragall i Gorina (1860-1911), del qual enguany se’n commemora el centenari de la mort.

L’espectacle pretén donar una visió del pensament i les refl exions que desprenen les obres d’aquest autor a través d’una posada en escena dramatitzada, inusual, fresca i ocurrent. Basant-se en uns quants articles de Maragall publicats principalment al diari La Veu de Catalunya, Bidegain n’ha fet una dramatúrgia potenciant la seva teatralitat i acompanyant-los de poemes i aforismes del mateix autor generant un espectacle que titlla “d’escudella barrejada” –un plat que, de ben segur, omplirà les nostres taules aquest Nadal. “El to eventualment burleta i satíric de Maragall és una faceta que podem estirar fi ns a la comicitat si ho desitgem” –ens diu- “l’únic que hem de fer és adjudicar unes imatges a les paraules, i elles gairebé es col·loquen soles a l’espai en boca dels actors.” Remarca també que “ens podem sorprendre o bé horroritzar de la salvatge actualitat del que ens exposà Maragall.”

Uns actors molt coneguts a casa nostra seran els encarregats d’apropar-nos les idees maragallianes mitjançant una de les arts que més estimava el poeta català: el teatre. Ells són Ernest León, Montserrat Martorell, David Puente i Judit Tàssies, i es mouran en un espai i una imatgeria explícitament preparats per Rafa Haro, autor d’altres escenografies per a Tramateatre com la de “El futur és als ous” i “El gat negre” entre d’altres. La tècnica anirà a càrrec de Queralt Sáez i de David Oriol Rebollo, que ja han demostrat les seves habilitats en altres ocasions, i que posaran en marxa l’engranatge de l’obra.

En un moment on la política és a flor de pell i ocupa més planes que mai als diaris, què en podem extreure de les paraules escrites fa més d’un segle? Com veia Maragall les relacions Catalunya-Espanya? Han canviat des d’aleshores? Esteu disposats a fer un viatge per la mentalitat d’un home a cavall entre els segles XIX i el XX que ens descriu la seva època i, alhora, la nostra? És un poeta o un profeta?

Qualsevol semblança amb l’actualitat no és pura coincidència!

Dramatúrgia i direcció: Gerard Bidegain
Intèrprets: Ernest León, Montserrat Martorell, David Puente i Judit Tàssies
Espai escènic i cartell: Rafa Haro
Tècnics: David Oriol Rebollo i Queralt Sáez
Producció: Tramateatre

TEATRET (Francesc Macià, 66)
17.18.22.23 DES.
22:00h dg a les 19:00h