Sóc mestra de formació d’adults des de fa 18 anys i vull des d’aquí explicar a tothom que la formació de persones adultes existeix i que ofereix  una sèrie d’ensenyaments d’utilitat bàsica.

 

En general els centres i les aules de formació de persones adultes imparteixen:

  • Ensenyaments inicials i bàsics d’anglès i informàtica
  • Formació bàsica per a l’obtenció del títol de graduat en educació secundària obligatòria,
  • Cicle de formació instrumental (CFI),
  • Preparació per a proves d'accés a cicles formatius de grau mitjà (CFGM) i de grau superior (CFGS).
  • Proves d’accés a la universitat per a majors de 25 anys.
  • Català i castellà per estrangers.

 

Aquests dies ha sortit publicat un llibret informatiu que es titula “PREINSCRIPCIÓ I MATRICULACIÓ CURS 2009-2010 ALS CENTRES EDUCATIUS D’ESPARREGUERA”, i he quedat molt sorpresa i indignada per la falta de coneixement que té aquest ajuntament en general i la regidoria d’educació en particular, dels ensenyaments que s’imparteixen a la nostra vila.

 

En aquest llibret s’informa de tots els ensenyaments reglats i no reglats, deixant de banda la formació de persones adultes, tot i que l’Aula de Formació d’Adults Esparreguera es una escola depenent del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a l’igual que qualsevol escola de primària i secundària. El seu període de matriculació ha sortit publicat al DOGC juntament amb els de les escoles de primària i secundària i que serà  del 17 al 26 de juny de 2009.

 

Al plànol d’Esparreguera, tot i que apareix la imatge de tots els centres educatius, es deixa de banda l’escola d’adults malgrat que es troba situada al mateix edifici que l’escola municipal d’arts plàstiques, és a dir C/ Hospital 39, baixos.

 

Per finalitzar, informar a l’ajuntament i a la regidoria d’educació que la formació d’adults existeix i que tot i ser un ensenyament post-obligatori dóna servei a més de 200 persones.

 

Raquel Vilchez Martin

Mestra de Formació d’Adults